БНР, Любомир Авджийски: Странно е, че прокуратурата още не е разпитала Горанов

ЛИНК КЪМ ПРЕДАВАНЕТО

Много по-важен от джиросването на акциите на „Левски“ е въпросът защо досега прокуратурата, институциите не разпитват финансовия министър Владислав Горанов. Това заяви пред „Хоризонт“ Любомир Авджийски, изпълнителен директор на Център за мониторинг на правосъдието. 

След като един обвиняем с 11 обвинения пуска не само твърдения, но и документи, както и смс-и, които уличават Горанов, най-малкото елементи, които напомнят за корупционни действия. И ние няма как да разберем дали това е корупция, ако прокуратурата не провери фактите. Изключително странно е, че прокуратурата досега не е разпитала Горанов. Ако и сега не го направи, според мен ще има интересно преднамерено затваряне на очи от страна на разследващите органи към това, което трябва да направят“. 

Според учебниците по наказателно право обвиняемият е не само обвиняем, данните, които той предоставя, са доказателства в наказателния процес, допълни Любомир Авджийски. 

Относно джиросаните акции на „Левски“ юристът коментира, че това е „хитър ход от страна на Божков, с който насочва прожекторите към Борисов“ и в някакъв смисъл е „подигравка със самия Борисов, но също така е подигравка с „Левски“.

„Това е доста хитър ход от страна на Божков. На ръба са нещата. От чисто правна страна, ако, да речем, Сашо Диков беше успял да подхвърли по някакъв начин, да ги остави в Министерския съвет за Бойко Борисов, оттук нататък вече може да се твърди, че Борисов ги е приел. Тоест ако чисто фактически Борисов приеме акциите, тогава може наистина да се твърди, че собствеността е преминала върху него. Разбира се, той може това да го оспорва по съдебен ред и т.н., но щеше да влезе в още по-сериозен казус“, смята Авджийски.

„Безспорно акциите на „Левски“ продължават да са притежание на Георги Попов, на този, който е очевидно подставено лице на Васил Божков, а не са на Бойко Борисов. Няма как някой да бъде надарен без негово съгласие“, подчерта юристът.Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 

Интервю с Любомир Авджийски,

Център за мониторинг на правосъдието

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s