Евродепутат: От министерството ми разкриха механизми на корупция

Клуб Z – Евродепутат: От министерство ми разкриха механизми на корупция

Съвместно интервю на Даниел Фройнд и Любомир Авджийски за БНР – Даниел Фройнд: Еврофондовете не водят до добруване на хората, а до корупция за отбран елит

News.bg – Германски евродепутат у нас: Еврофондовете създават корупция за отбран елит

„Според изпълнителния директор на Центъра за мониторинг на правосъдието Любомир Авджийски в европарламента не знаят какво се случва в страната ни. Той анализира ефекта от сигналите и срещите на неправителствени организации, които алармираха Брюксел за проблемите с правосъдието и корупцията в България.

„Адресирахме казуси, свързани с корупция, адресирахме записите на премиера, липсата на разследване по тези записи, както сегашните, така и предишните – „Двете каки“, „Ало, Ваньо„, това си е цяла сага. Цитирахме председателя на Върховния съд, който на няколко пъти казва, че България е завладяна от олигархията и от мафията. Нещо, което не го казва човека от кръчмата, казва го на високо ниво магистрат„, каза Авджийски.

Неправителствените организации призовали Европейският парламент и Европейският съюз „да започнат да свързват европейските фондове с върховенството на правото в България, без това да означава „спрете европейските фондове„.

„Според нас в момента голяма част от тези фондове финансират мафия в България, която се възпроизвежда и в политиката, и в съдебната система„, смята Авджийски.“

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s